sâmbătă, 10 martie 2012

Stii cum sa mananci fara sa te ingrasi?


Carnea e plina de grasimi, branza iti creste colesterolul, mierea are calorii…. De cate ori nu ai auzit aceste etichete? Zilnic iti propui sa te rezumi la trei mese pe zi si la fiecare inceput de saptamana promiti ca vei manaca disociat: luni fructe, marti legume…
Sunt cateva greseli pe care toate le facem atunci cand vine vorba despre ceea ce mancam si mai ales cum mancam. Nu te mai tortura cu diete care te scurg de energie. Exista cateva reguli de baza care te vor ajuta sa ai o silueta de invidiat fara prea multe batai de cap.

Regula numarul unu este sa lasi o distanta de trei ore intre mese. Astfel stomacul are timp sa digere mancarea. Daca esti adepta unei singure portii imense pe zi, atunci afla ca nu faci bine. Prea mult aport caloric dintr-o data transforma tot ceea ce este in plus in sunculite.

Regula numarul doi este aceea ca nu exista un numar fix de mese pe zi. Daca te trezesti dimineata, atunci da, nutritionistul recomanda cinci mese pe zi. Dar daca te trezesti la 12, atunci e cazul sa scazi numarul de portii la doar trei.

A treia regula tine de cantitatea portiilor. Cinci portii nu inseamna cinci farfurii de friptura pe zi.  Avem mancaruri principale: de dimineata, la pranz si seara. Iar intre mese vorbim de gustari. Cu toate stim ca masa de dimineata este copioasa. Cea de la pranz consistenta, iar cina foarte usoara. Dar cand vine vorba de gustari greseala mare:  specialistii se refera la fructe si iaurturi nu la rontaitul biscuitilor.

Ceea ce ne duce catre a patra regula: cat mai multe preparate naturale. Micile delicii sunt permise, dar fara abandon total in fata frigiderului. Mancarurile simple, fara prea multe combinatii de ingrediente, gatite cat mai natural, sunt ceea ce altii numesc reteta succesului pentru o talie de invidiat.

Ultima si cea mai importanta: mananca de toate dar nu deodata. Nu te abtine, pentru ca pana la urma vei ceda si vei navali asupra ciocolatelelor si prajiturelelor ca haplea. Organismul are zilnic nevoie de vitamine, proteine, chiar si de temutii carbohidrati, de aceea legumele si fructele, carnea si cerealele trebuie sa fie nelipsite din alimentatie. Secretul consta in a nu le amesteca in aceeasi portie.
NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu