marți, 27 martie 2012

22 De Lucruri Inedite Despre Fiinta Umana!


1. In ziua de astazi traiesc mai multi oameni decat au murit vreodata.
2. In timpul stranutului, toate functiile corpului se opresc. Inima nu face exceptie! De asemenea, este practic imposibil sa stranuti cu ochii deschisi.
3. Ritmul de crestere al copiilor este mai accelerat primavara decat in orice alt anotimp.
4. Cel mai puternic muschi al omului este reprezentat de limba.

5. Atunci cand privesti persoana pe care o iubesti, la fel ca si atunci cand te uiti la o persoana pe care o urasti, pupilele se dilata.
6. Cele mai multe particule de praf din casa provin de la pielea moarta.
7. Parul unui om poate suporta pana la 3 kg de greutate.
8. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, persoanele care au un IQ mai mare, viseaza mai mult.
9. In momentul conceperii, fiinta umana petrece aproximativ jumatate de ora ca o singura celula.
10. Puse laolalta, venele, arterele si capilarele unei persoane adulte au lungimea necesara pentru a inconjura de patru ori Pamantul.
11. Dupa varsta de 30 de ani, corpul unui om incepe sa se micsoreze gradual.
12. Oamenii inteligenti au o cantitate mai mare de zinc si cupru in compozitia parului.
13. Oasele femurale sunt mai puternice decat betonul.
14. Simtul olfactic al omului este capabil sa recunoasca aproximativ 50.000 de arome diferite.
15. O patrime din totalitatea oaselor prezente in corpul uman se afla in sistemul osos al picioarelor.
16. Persoanele care fumeaza, au de trei ori mai multe riduri decat persoanele care nu fumeaza.
17. De la nastere si pana la moarte, ochii unei fiinte umane isi pastreaza aceleasi dimensiuni.
Pe de alta parte, urechile si nasul nu inceteaza niciodata sa creasca.
18. Daca incaperea in care dormi este rece, sansele de a visa urat cresc considerabil.
19. Cu exceptia focului, apa si frigul, schimbarile climatice sau alte forte naturale nu pot distruge parul uman.
De asemenea, parul se dezintegreaza intr-un ritm extraordinar de lent, iar multi acizi si substante corozive nu il pot distruge.
20. Un om nu se poate sinucide tinandu-si respiratia.
21. Poti muri mai repede din cauza lipsei de somn decat din cauza infometarii. 10 zile fara somn sunt suficiente pentru a cauza moartea celei mai rezistente persoane.
In schimb, un om poate supravietui in medie doar cu apa, fara niciun fel de mancare, timp de 30-60 de zile.
22. Corpul uman are capacitati incredibile de supravietuire. Un om poate continua sa traiasca chiar daca i-au fost inlaturate splinastomaculun rinichiun plaman75% din ficat80% din intestine.





NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

In Urmatoarele Randuri Va prezint Cateva Lucruri Enervante.Voi Ce Credeti?


Azi m-am lovit de niște lucruri care mi se par foarte enervante și nemaipomenit de evidente în potențialul lor de enervare, și cu toate astea cei mai mulți dintre oameni par să aibă o părere complet diferită de a mea. Vă rog să mă combateți acolo unde considerați necesar:
1. Clătitele sînt cel mai enervant fel de mîncare. Durează de trei ori mai mult să le faci decît să le înghiți. N-au nimic special: ou, lapte, zahăr, făină, ca 95% dintre deserturi. Umplutura face diferența, dar pe aia o poți mînca direct din borcan cu lingura, fără să fie nevoie să întorci aluat cu tigaia de 20 de ori. Mai mult, șansele ca umplutura să-ți ajungă pînă la coate, în decolteu sau pe papuci, sînt proporționale cu efortul pe care l-ai depus să faci clătitele. Niciodată mic. Și asta fără să mai presupun că ești novice și-ți ia o oră să faci aluatul de consistența potrivită, nici prea moale de fuge prin tigaie, nici prea gros de-ți rezultă clătite de grosimea culegerii de matematică de Gheba.
2. Porumbeii sînt supraevaluați. Cică simbolizează pacea și dragostea. Că sînt drăgălași. Că gînguresc. Că duc mesaje de ici colo. Mare brînză. Telefonul meu face aceleași lucruri, numai ca el nu-mi umple zilnic pervazul cu două kilograme de găinaț cleios și puturos. Mai mult, el mă trezește la ce oră doresc eu, nu la ce oră dorește el. Porumbeii ăștia de mansardă (și pun pariu c-așa-s toți) vin în viteză din țările calde, în fiecare dimineață în jur de ora 7, și aterizează TROSC pe pervaz. BUF o dată, BUF de două ori. Perfect, avem o pereche. Și începe gîngureala. Tare. Apoi se ceartă. Fîlfîlfîlfîlbrrruuum. Pleacă. Vin alții. Tot cu viteză, tot de departe. Aterizează cu trosc. Dopurile mele de urechi par niște glume proaste. Și-s mulți. Stoluri. Termină aterizările și vrăjeala pe la amiază, numa bine să am loc să le șterg găinațul păcii și iubirii din dreptul geamurilor mele, că dacă nu-l șterg și vreau să aerisesc, ei bine… numai aer curat nu intră în dormitoare.
3. Filmele de la Oscar nu-s, de fapt, cele mai bune filme, sînt doar filmele cu dată de lansare bine potrivită sau cu mesaj politic/social bine ales. Nah acuma pe bune, lăsînd la o parte cîteva excepții notabile, cîte dintre preferatele voastre au plecat de la Oscaruri cu o căruță de statuete de aur? La jumătate dintre filmele nominalizate anul ăsta am adormit, și nu e pentru că-s nedormită. Deși recunosc c-aș vîna niște porumbei.
4. Vomitatul nu e ceva amuzant. Adică pe bune, ce e haios în a vedea conținutul stomacului unui om, fie el și actor celebru? De ce nu-s pline comediile de faze căcătoare în care oamenii își suflă mucii unii pe alții, de exemplu? Și cît o să mai dureze pînă cînd regizorii sau cine naiba vine cu ideile astea originale de-a pune copii mici, copii mari, adulți, bătrîni, cîini și porumbei să vomite, de fiecare dată cînd n-au altă idee despre cum să facă umor de calitate? Adică hm… am putea da o replică tare… sau am putea face o suceală de scenariu, ceva uber cool… știu eu știu eu, ia zi tu mă spielberg, să vomite frate, ne crăcănăm de rîs, daaaa, să facem asta, genial, nu s-a mai făcut de mult… Nu cred c-am văzut vreo comedie făcută în ultimii ani în care măcar un personaj să nu-și golească stomacul pe colegii de platou spre atingerea de locuri fruntașe în box office.
5. Unul dintre motivele pentru care femeile abia așteaptă să rămînă însărcinate este că atunci vor putea mînca orice pe săturate. Lăsînd la o parte că sarcina poate să vină cu cel mai rău rău din lume și că-s șanse să nu poți mînca nici coajă de pîine fără să te ia cu leșin, faptul că (se crede că) femeile au nevoie de o scuză pentru a-și rezolva poftele culinare mi se pare ridicol. Ce zici de scuza asta: o viață ai, ce-ar fi să nu te mai umpli de frustrări din motivele greșite? Adică dacă ți-e poftă de chestii, mănîncă din ele, dar nu cu vagoanele. Te omori după ceafa de porc? Ok, foarte bine, fă-ți un obicei din a mînca una pe săptămînă, eventual împărțită pe din două, sîmbătă și duminică, iar luni și miercuri te duci la sală. Sau aștepți să rămîi gravidă și rupi frigiderul atunci. Eventual faci și vreun diabet gestațional sau iei 45 de kile în sarcină, că doar ai scuza perfectă, și după naștere constați că n-ai pierdut decît vreo 5 kile și pici cu zgomot în depresia post-partum cu un motiv suplimentar, ăla că sarcina ți-a distrus corpul.
6. Zilele în care aștepți să se întîmple ceva complet necunoscut, care-o să-ți schimbe viața și a cărui declanșare n-o poți nici controla, nici estima, sînt cele mai cumplite zile. Mai rele decît alea în care te dor dinții. Știi sigur că la un moment dat îți pică o mega pleașcă din cer. Și aștepți. Faci liste, le povestești prietenilor, încerci să-ți umpli timpul și să te prefaci că mai ai și alte chestii în viața ta, dar de fapt n-ai. Și numeri zile, ore, te urci pe pereți, mai asculți niște oameni specialiști în plește din cer care-ți spun că nu mai e mult și pfoai ce mișto o să fie. Tu îi crezi, că oricum știi și tu, dar zilele astea în care aștepți aiurea sînt mai enervante decît porumbeii supraestimați.
7. Știrile sportive de la noi sînt complet ridicole. Aici nu-i nevoie de argumentație, adică mi se pare foarte evident ce se petrece. Sînt curioasă dacă există oameni care au altă părere.
8. Orice lucru pentru copil sau bebeluș e de trei ori mai scump decît același lucru pentru un adult, deși presupune de cel puțin trei ori mai puțin material și manoperă. Pentru că oamenii profită de pe urma iubirii oamenilor pentru copiii lor și ai altora. Vineri am cumpărat cu mama cerceluși pentru Sofia. Sînt cam cît un punct pe care-l faci cu pixul pe hîrtie. Din aur alb. Simpli, cu filet și protecție. Maximum un gram cu tot cu ambalaj și chitanță. 210 lei. Verighetele noastre amîndouă au costat 450 de lei, inscripționate binișor.
9. E foarte enervant cînd te enervezi. Pentru că simți că pierzi controlul, vrei să spui multe, dar ți se îmghesuie cuvintele la ieșire și tot ce reușești e să spui aceleași chestii, numai că pe un ton ridicat. Și simți că-ți crapă o venă-n cap și ești convins că n-ai nici o vină și fie spargi ceva (și-o să-ți pară rău mai tîrziu), fie spui tîmpenii (da, clar o să-ți pară rău mai tîrziu), fie te pui pe plîns, ceea ce sporește durerea de cap și starea de nervi, ia uite de ce-am ajuns eu să plîng etc etc.








NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Stiati Aceste Lucruri Despre Pisica?


Egiptenii îi închinau un cult lui Bastet sau Basht, Zeiţã a Anticului Egipt cu corp de femeie şi cap de pisicã. Ea personificã binefãcãtoarea, via şi fecundanta cãldurã a Soarelui. Atributele sale erau: un sistru (instrument muzical), o egidã (platoşã) şi un coş atârnat de braţ.
Anticii egipteni îi închinau un cult pisicii întrucât o asociau cu Mercurul Filosofiei Secrete. Trebuie sã ştim cã Mercurul este Sufletul Metalic al spermei, vorbind în termeni alchimişti.
Observaţi cã pisica este o mare clarvãzãtoare: ea vede noaptea, în întuneric şi chiar iese noaptea, se reproduce noaptea şi exact în Noaptea Profundã a Înţelepţilor, în Supra-Obscuritate, în augusta tãcere se lucreazã cu Mercurul; adicã, cu Mercurul Filosofiei Secrete.
Modul de a acţiona al pisicii indicã faptul cã este intim relaţionatã cu Mercurul şi din acest motiv i s-a închinat un cult. Sã nu uitãm cã Mercurul ne preschimbã în Gentilomi, în Oameni Iluminaţi.
În Naturã totul are o dublã întrebuinţare. Pisica neagrã, uneori, este folositã în mod criminal de cãtre perverşii Magiei Negre, dar de asemenea poate fi folositã de oamenii sfinţi ai Magiei Albe. Elementalii în sine, nu sunt nici buni, nici rãi, totul depinde de modul în care ne folosim de ei. Dacã îi folosim pentru bine, facem acţiuni bune, dar dacã îi folosim pentru rãu, vom face acţiuni rele.
Aceşti elementali felini pot fi ideali pentru orice aspiranţi la Viaţa Superioarã. Cu acest tip de Nahuatl, orice ocultist poate învãţa sã iasã în Astral, în mod conştient şi pozitiv. Important este sã nu ne fie fricã (este nevoie de foarte mult curaj).
Nu este de prisos sã spunem cã pentru aceastã categorie de experimente psihice este necesar ca pisicasã fie de culoare neagrã. Mulţi ignoranţi culţi îşi pot permite luxul de a râde de toate aceste declaraţii esoterice, însã, aceasta nu ne intereseazã. Scriem pentru oameni cu nelinişti spirituale, vorbim pentru persoane care într-adevãr nãzuiesc la Trezirea Conştiinţei.
Vechii aborigeni din America au lucrat întotdeauna cu Elementalii minunaţi ai animalelor, ai plantelor; cu ajutorul lor au realizat infinite fenomene magice, vindecãri de la distanţã, invocãri de furtuni etc. etc. De asemenea erau protejaţi de la naştere de proprii lor Nahuatl cu care erau relationaţi. Un Nahuatl extraordinar este pisica neagrã; sunt ideale când le iubim şi le respectãm.











NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Oamenii De Stiinţă Sunt De Dărere Că - Există Viaţă Extraterestră

Oameni de ştiinţã specializaţi în studii spaţiale afirmã deja de mai bine de 20 de ani cã, deşi nu existã probe concludente, este foarte posibil sã existe civilizaţii Extraterestre. Al Hibbs, om de ştiinţã retras din laboratorul de propulsie cu reacţie al Administraţiei Naţionale a Aeronauticii şi Spaţiului (NASA), spune cã este dispus sã parieze pe o mare sumã de dolari cã din acel moment şi pânã în clipa morţii sale „vom avea dovezi de viaţã inteligentã". Carl Sagan, astronom al Universitãţii din Cornell, Statul New York, a spus înaintea dezbaterii, la reuniunea anualã a Comitetului de Investigaţii Ştiinţifice ale Fenomenelor Neobişnuite (organizaţie dedicatã dezminţirii puterilor supranaturale, al cãrei moderator a fost Hibbs), cã „într-un univers de 100.000 de milioane de Galaxii, din care fiecare constã din mai multe sute de milioane de stele, ideea cã Soarele nostru este unica stea cu o planetã locuitã este ridicolã". „Cum este posibil sã credem cã suntem unicul tip de viaţã din Univers?", a întrebat retoric. Oratorii s-au pus de acord cu faptul cã nu a existat pânã acum nici o confirmare definitivã a existenţei O.Z.N.-urilor, însã majoritatea au declarat cã cred în existenţa vieţii inteligente dincolo de Pãmânt. Frank Drake, decan în Ştiinţe Naturale al Universitãţii din California, Santa Cruz, estimeazã cã „probabilitatea ca sã existe viaţã inteligentã în altã parte a Universului este de sutã la sutã, dacã ne bazãm pe faptul cã Evoluţia Chimicã ce a produs viaţa pe Pãmânt, existã în tot restul Cosmosului şi cã existã indicii ale posibilei existenţe a planetelor ce se rotesc în jur la cel puţin o duzinã de stele apropiate de Soarele nostru". A semnalat cã „este posibil ca extratereştrii sã fie deja printre noi, dar sã fi considerat cã Pãmântul este o grãdinã zoologicã şi sã fi preferat sã nu-şi dezvãluie prezenţa". Drake este preşedintele Institutului de Cercetare a Inteligenţei Extraterestre, organism finanţat de cãtre NASA, cu scopul de a cãuta captarea unor semnale radiale ale civilizaţiilor extraterestre. Robert Rood, astronom al Universitãţii din Virginia, deşi a afirmat cã nu existã civilizaţii inteligente în Galaxia noastrã, deoarece pentru el, existenţa Lunii terestre care a generat mareele oceanice şi în acelaşi timp a contribuit la evoluţia primelor sisteme de viaţã, ar fi putut sã aparã doar aici pe Pãmânt, a spus în continuare: „Este posibil sã existe viaţã inteligentã în alte sisteme, şi reprezentanţii lor sã fi hotãrât sã nu exploreze Pãmântul. Se cere un anumit grad de îngâmfare din partea noastrã sã credem cã suntem unica civilizaţie între toate acele stele". Comitetul a cerut de la NASA 65 milioane de dolari pentru a finanţa o nouã cercetare sistematicã de semnale radiale, ce ar putea proveni de la civilizaţii extraterestre.




NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Bermudele în Marea Neagră !!!

Primele relatări despre acest fenomen straniu În Marea Neagră, în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor, aflat la 45 kilometri nord-vest de Sulina, se află un misterios Triunghi al Bermudelor. Deşi zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puţini au auzit despre acest triunghi, supranumit al „morţii”, care „călătoreşte” prin apele Mării Negre. Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei „Vârtejul Morţii”. Nenumărate asemenea povestiri relatau despre dispariţii surprinzătoare în apele relativ liniştite şi în plină zi! Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un „vârtej alb” care târa la fundul mării păsări, corăbii şi chiar mici insule! Relatările erau făcute de către oameni care au fost de faţă şi au scăpat cu greu din aceste vârtejuri. Studiind cu atenţie acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind „normal”. Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina. Diverse dispariţii Date mai complete asupra altor dispariţii misterioase s-au evidenţiat după dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, deoarece abia atunci unele secrete straşnic păzite au ieşit la lumină. Astfel, din dosarele ultra-secrete ale armatei roşii aflăm despre dispariţia la 31 mai 1944 a crucişătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi. Cu toate că vremea era excelentă, căpitanul navei vecine povesteşte că respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, după care… a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar. La numai două luni după aceasta, o altă dispariţie: cinci avioane militare plecate în recunoaştere au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi, au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite şi nu s-au mai întors niciodată. Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm). Expediţia de cercetare sovietică ce a fost dezlănţuită după anunţul oficial al dispariţiei bombardierelor nu a reuşit să găsească nicio urmă. Unele surse spun că ultimele transmisiuni ale aparatelor în zbor au relatat despre o ceaţă deasă din care avioanele nu reuşeau să iasă… Exact ca şi în relatările avioanelor americane din Triunghiul Bermudelor. Fiind pe timp de pace, la ora acea nu exista nicio bază duşmană prin apropiere, de aceea ofiţerii ruşi au crezut că este vorba despre un accident, dar de pe urma lui ar fi trebuit să mai rămână măcar nişte urme fizice. O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc. Zona este cunoscută de pescari Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau diferite legende şi superstiţii că acolo este o „apă blestemată”. Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că, fiind un avion particular, pilotul nu cunoştea „traseul de ocolire” care era semnalat avioanelor „oficiale”, dar sublinia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita alte dispariţii tragice. Totuşi frecvenţa lor este mică, aceasta mai ales datorită faptului că este o zonă relativ puţin frecventată şi în general ocolită. Oficiali ruşi, însă, sunt de altă părere, ei susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare (una la două zile). Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente. Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun S.O.S., platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului. După câteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice. Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o parăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!... La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti… Atunci, studierea ei şi responsabilităţile ce decurg din aceste studii vor reveni oficialităţilor româneşti...



NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Va Prezint Aseamanari Intre Lincoln & Kennedy

-Numele lui Lincoln are 7 litere, -Numele lui Kennedy are 7 litere. -În numele lui Lincoln si Kennedy vocalele și consoanele sunt în exact aceeași poziție, în ordinea c,v,c,c, v,c,c. Lincoln a fost ales în Congres în 1846, -Kennedy a fost ales în Congres în 1946. -Lincoln a fost ales președinte în 1860, -Kennedy a fost ales președinte în 1960. -Kennedy avea o secretară pe nume Lincoln. -Lincoln a fost atacat imediat după inaugurare, -Kennedy a fost atacat imediat după inaugurare. -Lincoln a ordonat Trezoreriei să tipărească banii. -Kennedy a ordonat Trezoreriei să tipărească banii. -Se poate ca bancherii internaționali să fi aranjat asasinările lui Lincoln și Kennedy. -Lincoln le-a redat negrilor libertatea și a legalizat egalitatea, -Kennedy a întărit egalitatea negrilor. -Lincoln a plecat de la Adresa din Gettysburg pe 19 noiembrie 1863, -Kennedy a fost asasinat pe 22 noiembrie 1963. -Lincoln a fost iubit de oameni și urât de instituție, -Kennedy a fost iubit de oameni și urât de instituție. -Lincoln a fost succedat, după asasinare, de vice-președintele Johnson, -Kennedy a fost succedat, după asasinare, de vice-președintele Johnson. -Andrew Johnson s-a născut în 1808, -Lyndon Johnson s-a născut în 1908. -Numele lui Andrew Johnson are 13 litere, -Numele lui Lyndon Johnson are 13 litere. -Lincoln stătea lângă soția lui când a fost împușcat, -Kennedy stătea lângă soția lui când a fost împușcat. -Rathbone, care era cu Lincoln când a fost împușcat, a fost rănit (fiind înjunghiat) -Connally, care era cu Kennedy când a fost împușcat, a fost rănit (fiind împușcat) -Numele lui Rathbone are 8 litere. -Numele lui Connally are 8 litere. -Soția lui Lincoln i-a ținut capul în poală după ce a fost împușcat, -Soția lui Kennedy i-a ținut capul în poală după ce a fost împușcat. -Lincoln a fost împușcat într-o vineri, -Kennedy a fost împușcat într-o vineri. -Lincoln a fost împușcat într-un teatru numit Ford, -Kennedy a fost împușcat într-o mașină făcută de Ford. Numele mașinii era Lincoln. -Bodyguardul lui Lincoln nu era la postul său la ușa lojei de la teatru a Președintelui. -Bodyguarzii lui Kennedy nu erau la posturile lor langă treptele mașinii Președintelui. -Lincoln a fost împușcat într-un teatru și asasinul său a fugit într-un depozit, -JFK a fost împușcat dintr-un depozit și presupusul său criminal a fugit într-un teatru. -Asasinul lui Lincoln avea un nume format din trei cuvinte, John Wilkes Booth, -Presupusul asasin al lui Kennedy avea un nume format din trei cuvinte, Lee Harvey Oswald. -Numele lui John Wilkes Booth are 15 litere. -Numele lui Lee Harvey Oswald are 15 litere. -Lincoln nu a murit imediat după ce a fost împușcat. - Kennedy nu a murit imediat după ce a fost împușcat.




NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

duminică, 11 martie 2012

Voi stiati aceste lucruri despre animale?

Lumea animala este extem de diversificata si fascinanta, de la pasari, mamifere, insecte, reptile, pana la fel de fel de creaturi ale marii. Fiecare are trasaturi proprii, tehnici de supravietuire sau pur si simplu caracteristici care le fac sa fie unice.
Iata cateva dintre cele mai ciudate asemenea detalii, oferite de Woman's Day:

1. Pasarile flamingo sunt roz datorita mancarii pe care o consuma. Crevetii reprezinta sursa lor principala de alimentatie, acestia avand exact culoarea rozalie.

2. Majoritatea serpilor nu inceteaza niciodata sa creasca. De aceea, pielea lor cade si se regenereaza din cand in cand. Ei pot creste mai multi metri, in functie de specie.

3. O furnica numita bulldog-ul negru este una dintre putinele insecte care pot sa omoare un om. Se gaseste in Australia si este considerata ca fiind cea mai periculoasa furnica din lume, intepand oameni si animale deopotriva.

4. Paianjenul care mananca pasari, din America de Sud, are in jur de 9 centimetri si isi poate intinde picioarele pe o raza de 25 de centimetri, ceea ce inseamna mai mult decat palma ta.

5. O specie de broasca de copac isi foloseste ochii pentru a manca. Atunci cand inghite mancarea isi inchide pleoapele si preseaza mancarea cu interiorul ochilor, gura i se coboara si forteaza hrana sa ajunga in stomac.

6. Pisicile negre sunt considerate aducatoare de ghinion in Statele Unite si in multe ale tari, dar in Marea Britanie se crede ca ele aduc noroc.

7. Homarul poate trai pana la 100 de ani, printre abilitatile lui de supravietuire numarandu-se faptul ca ii creste inapoi un cleste sau un picior in cazul in care il pierde.

8. Limba unui cameleon este aproape la fel de lunga precum corpul sau. In plus, el este si unul dintre putinele animale care isi pot schimba culoarea in functie de mediul inconjurator. 




NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

sâmbătă, 10 martie 2012

Dupa ce am vorbit despre mancare si tigari sa trecem si la credinta care e cea mai importanta!!!



                                                                        Stiti dece poarta femeile batic in Biserica?




Cand femeia intra in biserica, i se cere sa-si acopere capul. Dimpotriva, barbatului i se spune ca nu trebuie sa aiba ceva pe cap in biserica. In acest sens, Sfantul Apostol Pavel spune: "Orice barbat care se roaga sau proroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roaga sau proroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul" (I Cor. 11, 4-5).

Basmaua sau valul cu care femeia isi acopera capul, a dat nastere la multe controverse. Si acest lucru s-a intamplat pentru ca pe de o parte nu au fost intelese cuvintele Sfantului Apostol Pavel, iar pe de alta parte, chiar fara sa cunoastem cuvintele Apostolului Pavel, vedem ca in biserica unele femei au capul acoperit, iar altele nu. 

Cand vezi ca Sfanta Liturghie poate incepe si se poate sfarsi in conditiile in care nu toate femeile au capul acoperit, nu poti sa nu-ti spui: nu e ceva obligatoriu purtarea baticului, altfel, preotul nu ar fi inceput Liturghia, iar daca in timpul desfasurarii ei si-ar fi facut aparitia vreo femeie fara a avea capul acoperit, parintele ar fi trebuit sa intrerupa Liturghia.

Pe usa de la intrarea in unele biserici sta scris: nu intrati decat in tinuta decenta. Si se mentioneaza in ce consta tinuta decenta: sa nu intri in pantaloni scurti, in maiou, etc, dar nu se spune ca femeile trebuie sa aiba capul acoperit. Deci, nu poti sa nu te intrebi: trebuie sa poarte femeia capul acoperit in biserica? 

Pentru a intelege cum trebuie cuvintele Sfantului Apostol Pavel, trebuie sa afirmam dintru inceput ca locul din biserica nu este identic cu orice loc public, este unul sfintit. Iar in acest loc cu totul special, tinuta exprima in mod tainic modul de comuniune cu Dumnezeu.

Daca pentru antici, a vorbi cu capul descoperit era semn ca vorbesti fara a ascunde ceva, de aici si vorba "a spune adevarul gol-golut”, pentru crestini, descoperirea capului inseamna deschiderea fata de Dumnezeu sincer, fara viclenie. Sfantul Maxim Marturisitorul spune ca descoperirea capului simbolizeaza mintea care, in vremea rugaciunii, trebuie sa fie locuita de Logos, de Cuvantul lui Dumnezeu. Adica nu trebuie sa mai aiba in ea alte ganduri lumesti. Nu in zadar se cere in "Imnul Heruvic” ca toata grija cea lumeasca sa o lepadam. 

Biserica vesteste ca barbatul este cap femeii si ca “femeile trebuie sa se supuna barbatilor” (Efeseni 5, 22). Ce inseamna asta? Ca odata ce mintea (capul) a fost luminata de Logos, ea trebuie acoperita, adica nu trebuie sa mai punem in ea ceva mai presus de Cuvantul primit, caci altfel se intuneca. Iata motivul pentru care femeia trebuie sa-si acopere capul.

Asadar, faptul ca barbatii au capul descoperit, iar femeile il au acoperit, nu tine de traditia populara, ci de randuiala Bisericii, dupa cum se poate observa si din iconografie.


NU UITA SANTATEA INAINTE DE TOATE !!! 

Stii cum sa mananci fara sa te ingrasi?


Carnea e plina de grasimi, branza iti creste colesterolul, mierea are calorii…. De cate ori nu ai auzit aceste etichete? Zilnic iti propui sa te rezumi la trei mese pe zi si la fiecare inceput de saptamana promiti ca vei manaca disociat: luni fructe, marti legume…
Sunt cateva greseli pe care toate le facem atunci cand vine vorba despre ceea ce mancam si mai ales cum mancam. Nu te mai tortura cu diete care te scurg de energie. Exista cateva reguli de baza care te vor ajuta sa ai o silueta de invidiat fara prea multe batai de cap.

Regula numarul unu este sa lasi o distanta de trei ore intre mese. Astfel stomacul are timp sa digere mancarea. Daca esti adepta unei singure portii imense pe zi, atunci afla ca nu faci bine. Prea mult aport caloric dintr-o data transforma tot ceea ce este in plus in sunculite.

Regula numarul doi este aceea ca nu exista un numar fix de mese pe zi. Daca te trezesti dimineata, atunci da, nutritionistul recomanda cinci mese pe zi. Dar daca te trezesti la 12, atunci e cazul sa scazi numarul de portii la doar trei.

A treia regula tine de cantitatea portiilor. Cinci portii nu inseamna cinci farfurii de friptura pe zi.  Avem mancaruri principale: de dimineata, la pranz si seara. Iar intre mese vorbim de gustari. Cu toate stim ca masa de dimineata este copioasa. Cea de la pranz consistenta, iar cina foarte usoara. Dar cand vine vorba de gustari greseala mare:  specialistii se refera la fructe si iaurturi nu la rontaitul biscuitilor.

Ceea ce ne duce catre a patra regula: cat mai multe preparate naturale. Micile delicii sunt permise, dar fara abandon total in fata frigiderului. Mancarurile simple, fara prea multe combinatii de ingrediente, gatite cat mai natural, sunt ceea ce altii numesc reteta succesului pentru o talie de invidiat.

Ultima si cea mai importanta: mananca de toate dar nu deodata. Nu te abtine, pentru ca pana la urma vei ceda si vei navali asupra ciocolatelelor si prajiturelelor ca haplea. Organismul are zilnic nevoie de vitamine, proteine, chiar si de temutii carbohidrati, de aceea legumele si fructele, carnea si cerealele trebuie sa fie nelipsite din alimentatie. Secretul consta in a nu le amesteca in aceeasi portie.
NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

joi, 8 martie 2012

CE ESTE TIGARA ELECTRONICA?


 Un instrument care va ajuta sa va lasati de fumat! Tigara Electronica este un instrument care va ajuta sa va lasati de fumat, sau va permite sa fumati sanatos. Cu ajutorul acesteia puteti alege modul cel mai practic din solutiile utilizate in prezent pentru a renunta la fumat. Tigara este un dispozitiv electronic complet automat, avand nevoie doar de un acumulator incarcat pentru a functiona. Cu Tigara Electronica, disponibila acum datorita tehnologiei de ultima ora, fumatul va fi la fel ca in cazul unei tigari obisnuite, cu deosebirea ca in loc de fumul nociv rezultat in urma arderii la o tigara obisnuita, aceasta emite aburi incarcati cu nicotina. Utilizatorul va aspira acest abur exact ca la o tigara obisnuita, iar in timpul aspirarii se va aprinde un led la capatul produsului care imita jarul, pentru un efect vizual complet identic. Concentratia de nicotina si aroma acesteia pot fi reglate cu ajutorul rezervelor inlocuibile. Astfel, tigara electronica se poate transforma intr-un substituent perfect pentru orice tip de tigara ati fumat inainte. Nicotina va ajunge in 7-10 secunde la plamani, si in afara faptului ca obiectul nu emite substante nocive, vi se va parea ca fumati o tigara obisnuita. Produsele care ajuta la renuntarea la fumat tigara, tigara cu porttigaret, trabuc si pipa - pot fi cumparate acum si in Romania, in afara numeroaselor tari dezvoltate ale lumii. Componentele principale: rezerva inlocuibila de nicotina, atomizor (pulverizator) si un acumulator de litiu-ion reincarcabil. Acumulatorul de litiu-ion poate fi reincarcat de la retea, cu ajutorul unui incarcator auto, in masina, cu incarcatorul auto si chiar la computerul de la serviciu sau acasa, cu incarcatorul USB. Acum puteti fuma oriunde, chiar si in locurile unde fumatul este interzis, de ex: in avion, tren, magazine, in salile rezervate nefumatorilor din restaurante! Rezerva contine nicotina, dar nu polueaza mediul inconjurator, nu exista fumat pasiv, si in mod natural nici noi si nici oamenii din jur nu vor trebui sa inhaleze acele mai mult de sase mii de substante nocive, multe cancerigene produse in timpul arderii, printre care monoxidul de carbon, dioxidul de azot, cianura de hidrogen, acizii, arsenul sau plumbul. Mai mult, rezervele sunt reincarcabile, astfel veti putea continua sa fumati sanatos, cu doar o treime din pretul tigarilor obisnuite.


NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Articole interesante despre cum sa Traiesti Sanatos pe TraiesteSanatos.Info

Stii ce sa mananci dimineata?Vrei sa afli citeste mai jos!!



Nu toate alimentele sunt însă potrivite pentru a fi consumate dimineaţa. Nutriţioniştii recomandă consumul de alimentele bogate în vitamine şi minerale. Peşte sau pui - un şniţel din piept de pui este perfect pentru un mic dejun sănătos. Nu uita de fructele de dimineaţă sau de sucul natural, ideale pentru acest moment al zilei. Grepfrutul, portocalele şi lămâile sunt cele mai potrivite pentru a fi consumate dimineaţa. Nutriţioniştii francezi sunt de părere că un organism sănătos are nevoie de până la nouă fructe consumate zilnic, începând de la micul dejun. Dacă preferai şunca, o poţi înlocui cu ciuperci delicioase, pregătite la cuptor cu puţin piper şi ceapă. Sunt la fel de hrănitoare, dar mult mai sănătoase pentru a fi consumate la prima oră.


 ATENŢIE! 

 Cea mai frecventă greşeală, care te poate costa ratarea unui mic dejun sănătos, este înlocuirea lui cu o simplă ceaşcă de cafea. În timp vor apărea durerile de stomac şi vei fi predispus să faci gastrită şi chiar ulcer. Ce trebuie să nu mănânci Poţi rata un mic dejun sănătos dacă faci abuz de sare şi zahăr, dacă grăsimile nesănătoase sunt consumate încă de la prima oră sau alegi alimente cu un conţinut caloric scăzut. Aşadar, evită să consumi cereale foarte dulci la micul dejun. Mai mult, dacă optezi pentru o cană de ceai sau lapte, lasă deoparte zahărul sau mierea. Hamburger - nu te opri la primul fast-food în drum spre serviciu sau scoală pentru a-ţi cumpăra unul. Nu e bine să mănânci hamburger dimineaţa deoarece furnizează energie doar aparent. În realitate, vei avea o digestie greoaie, pentru că ficatul va prelucra greu carnea tocată şi conţinutul plin de lipide. Brioşele, pateurile, cornurile cu ciocolată - din cauza conţinutului mare de zăhar, aceste produse de patiserie nu sunt recomandate dimineaţa celor care doresc să slăbească. Pot fi consumate ocazional şi nu sunt interzise copiilor care au un metabolism rapid. Gogoşile - pe lângă faptul că au un conţinut mare de zahăr, gogoşile sunt prăjite, au calorii multe şi tot atât de mulţi compuşi toxici eliberaţi în timpul procesului de prăjire. De aceste produse ar trebui să se ferească persoanele cu probleme de greutate. Prăjiturile sunt de evitat, în special cele cu cremă. Dacă totuşi simţi nevoia de a mânca dulciuri la micul dejun, este mai bine să alegi derivatele din fructe, cum ar fi salatele, compoturile şi tartele. Ruladele - fie că sunt cu cremă, deci se încadrează la capitolul dulciuri, fie că sunt mezeluri, fie ele chiar şi de pui sau curcan, sunt nesănătoase deoarece conţin grăsimi ascunse şi au multe calorii. Chiftelele, zacusca, omletele sunt alimente grele, care încarcă mult tubul digestiv, dau stare de somnolenţă şi au un indice glicemic ridicat, ceea ce face ca senzaţia de foame să apară la scurt timp după micul dejun. SFAT! Nu tăia prea multe felii de pâine la prima masă. Doar două felii prăjite sunt ideale pentru un mic dejun sănătos, care îţi asigură un plus de energie în fiecare zi.


NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Cel mai sigur site care il recomand si cu produse de calitate este www.etigara.net

Stiti dece nu e bine sa mancati cartofi prajiti???

Ştiu că pentru multe persoane cartofii prăjiţi reprezintă un deliciu şi le este imposibil să renunţe la ei, dar există şi persoane care nu poftesc deloc la cartofi prăjiţi. Şi bine fac! Pentru că nu fac decât să ne îmbolnăvească încet, dar sigur. Crede-mă că ştiu cât este de greu să renunţi sau să consumi extrem de rar cartofi prăjiţi. Din păcate pentru mine, recunosc că mă număr printre acele persoane care poftesc permanent la cartofi prăjiţi şi aş putea să-i mănânc la micul dejun, prânz şi seara fără absolut nicio problemă şi, ceea ce este şi mai rău, fără să ajung la o stare de saturaţie. Spun asta din proprie experienţă pentru că, în urmă cu 10 ani, am avut astfel de perioade în care mâncam cantităţi imense de cartofi prăjiţi, dar niciodată nu am putut să spun că m-am săturat de ei şi că nu îmi mai fac cu ochiul. Din contră, nu mă mai săturam de ei şi pofteam în fiecare zi la ei. După ce am început să scriu pentru site-ul TopSănătate.ro am început să descopăr tot mai multe informaţii noi despre o alimentaţie corectă, care m-au acaparat şi inevitabil începeam să ţin cont de anumite sfaturi şi să le transmit mai departe apropiaţilor. Cu paşi mici am început să citesc numeroase cărţi scrise de medici de renume, în special pe alimentaţie, şi nu de puţine ori m-am îngrozit de ceea am aflat şi am ajuns să fiu tot mai atentă la ceea ce mănânc. Să revin la cartofii prăjiţi pentru că acolo a fost partea cea mai grea pentru mine. Pot să spun doar că nu o să renunţ definitv la cartofii prăjiţi, dar că se întâmplă să treacă şi o lună fără să mă ating de ei. Ceea ce este o mare realizare pentru mine şi mă străduiesc în continuare să îi consum cât mai rar posibil (şi numai făcuţi în casă, niciodată de la fast-food). De ce fac asta? Pentru că sunt conştientă de ravagiile pe care le fac în organism: 1. Prin prăjire, cartofii îşi pierd 60-70% din vitamina C; 2. Prin prăjire se degajă acrilamida, o substanţă cancerigenă; 3. Grăsimea în care sunt prăjiţi trece printr-o serie de transformări, generând substanţe extrem de toxice – cancerigene; 4. Dacă îţi plac cartofii crocanţi, deci mai bine prăjiţi nu vei mai avea nici proteine, nici zaharuri, nici lipide în ei, doar substanţe cancerigene; 5. Dacă mănânci cartofii fierbinţi trebuie să ştii că aceştia au o încărcatură glicemică foarte ridicată, deci crec foarte mult glicemia şi riscul de a face diabet zaharat de tip 2; 6. Cresc riscul de a deveni supraponderal, deoarece au o densitate energetică crescută care ne păcăleşte creierul şi ne face să mâncăm fără limită. De aici vin şi caloriile fără număr; 7. Conţin grăsimi rele (saturate). Consumul frecvent de cartofi prăjiţi creşte riscul de ateroscleroză care stă la baza majorităţii bolilor de inimă. Ştii acele particule de grăsime/colesterol care se depun pe pereţii arterelor care ajung să oprească circulaţia fluxului sanguin; 8. Doar catofii noi au un indice glicemic mai mic, deoarece cu cât sunt depozitaţi la temperaturi mai mici de 8 grade Celsius mai multe luni le va creşte indicele glicemic şi riscul de a genera substanţe cancerigene prin prăjire, după cum spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în cărţile sale.


NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Cel mai sigur site care il recomand si cu produse de calitate este www.etigara.net

Berea face minuni !!

Secole de-a randul, oamenii si-au ridicat paharele si au inchinat in cinstea sanatatii. Poate ca, in subconstient, si-au dat seama ca berea are ingrediente sanatoase. Pentru ca, in prezent, examinarile stiintifice ne-au confirmat: berea contribuie la sanatatea vietii noastre. 

Exista astfel tot mai multe dovezi care sprijina beneficiile nutritionale ale consumului moderat de bere ca un stil de viata sanatos. Iata o lista de motive care ne conving:

Previne cancerul
O anumita substanta derivata din hamei este cunoscuta pentru actiunea sa de prevenire a cancerului de prostata si de colon. In plus, poate fi chiar o forma de tratament hormonal pentru femei.

Suplimente de vitamine
Berea este facuta din cereale, apa si drojdie. Destul de frecvent utilizate sunt boabele de orz si grau, bogate intr-o varietate de vitamine care supravietuiesc procesului de fermentare si filtrare.

Berea furnizeaza cantitati modeste de vitamina B, plus cantitati mult mai mari de magneziu, seleniu si alte oligoelemente. Si ar mai fi de mentionat continutul de vitamina B6 care reduce nivelul homocistinei, substanta vinovata de aparitia bolilor de inima.

Tot despre bolile de inima
Studiile arata ca un pahar de bere pe zi pentru femei si doua pahare pe zi pentru barbati reduc riscul de accidente vasculare celebrale, boli cardiace si boli vasculare. Se spune ca un consumator moderat de bere isi reduce riscul de atac de cord cu 20%. 

Mai putin colesterol
Consumatorii de bere au un nivel crescut de lipoproteina de inalta densitate, numita adesea “colesterol bun”, ce constituie o forma de protectie impotriva grasimilor periculoase din sange. Ei au, de asemenea, cantitati mai mici de fibrinogen, o proteina care impiedica formarea cheagurilor de sange. In plus, berea contine polifenoli, ce reduc nivelul de colesterol rau.


Sa fim constienti, ca trebuie sa bem cu limita dar de obicei se uita asta.


NU UITATI SANATATEA INAINTE DE TOATE!!! Cel mai sigur site care il recomand si cu produse de calitate este www.etigara.net